Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Humana gesta: FK Sloboda će u evropskim takmičenjima promovisati Udruženje “Obrazovanje gradi BiH”

Preuzmite sliku

FK Sloboda ovoga ljeta uz Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik iz Bijeljine predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u UEFA-nim evropskim takmičenjima.

Na posljednjoj press konferenciji FK Sloboda između ostaloga saopšteno je kako klub iz Rudarske 2, još uvijek nije sklopio saradnju sa generalnim sponzorom čije bi se ime i logo našli na dresu Slobode u evropskim takmičenjima.

Razlog tome kako kažu u Slobodi je da oni koji su i imali interesovanje da budu generalni sponzori su imali uslov da uz ime Sloboda bude i ime sponzora što je odbijeno.

Međutim, odlučeno je da se u tim okolnostima Uefi prijavi kako će Sloboda u evropskim takmičenjima podržati Udruženje koje vodi brigu o djeci koja su u proteklom ratu ostala bez svojim porodica.

Obzirom da UEFA već godinama kroz svoj rad podržava humanitarne organizacije odlučili smo da na rukvima dresa u evropskim takmičenjima promovišemo Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” koje pomaže djeci koja su bila žrtva minulog rata u periodu 1992-1995.” – kazao je direktor FK Sloboda Saša Vugdalić.

Svakako treba kazati kako su ovakva odluka i potez čelnika Slobode za svaku pohvalu. (Tuzlasnki.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje