Huliganima koji su divljali protiv Borca doživotna zabrana dolaska na Koševo
Foto: Tuzlanski.ba

Utakmicu Sarajevo – Borac Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH registrirala je službenim rezulatom 0:3

navijac-sarajevo

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo, rukovodstvo i uposlenici kluba najoštrije su osudili izazvani prekid i ponašanje huligana, kao i kontinuiranu zloupotrebu pirotehničkih sredstava na utakmicama FK Sarajevo.

Iz kluba su se oglasili povodom nemilih događaja koji su obilježili derbi susret devetog kola BHT Premijer Lige BiH protiv banjalučkog Borca koji je prekinut zbog ulaska huligana na teren.

U saopćenju premijerligaša sa Koševa navodi se da se takvim ponašanje huligana "već duže vrijeme nanosi direktna finansijska šteta klubu koji već godinama živi na rubu egzistencije i opstaje zahvaljujući entuzijazmu i radu članova uprave, rukovodstva i uposlenika kluba, te podrške navijača i simpatizera kluba".

- Klub očekuje da se zvanično registrirana udruženja navijača našeg kluba, i to "Udruženje Bordo prijatelji 1946." (BP1946) kao i "Udruženje Navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo" (UNFKS), te svi istinski navijči i simpatizeri unutar grupe "Horde zla" oglase u vezi ovog nemilog i nesportskog događaja i oštro osude isti, te da se ujedinimo s ciljem iskorijenjavanja svakog oblika nesportskog i huliganskog ponašanja među svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo, bez kompromisa – navodi se u saopćenju i dodaje da će FK Sarajevo protiv izgrednika podnijeti prijave za naknadu štete te poduzeti sve mjere da im se doživotno zabrane dolasci na domaće i gostujuće utakmice FK Sarajevo.

- Klub će podnijeti i prijave protiv više "NN" lica koji su upotrebom pirotehničkih sredstava na tribinama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" u srijedu doveli do prekida i mogućnosti ulaska u teren huliganima. Dosta je! – poručuju iz Fudbalskog kluba Sarajevo.

Utakmicu Sarajevo – Borac Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH registrirala je službenim rezulatom 0:3, a Disciplinska komisija kaznila je FK Sarajevo s 8.000 KM i dvije utakmice bez prisustva publike. (Sport.ba)