Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

HŠK Zrinjski: Oštro osuđujemo napad na naše navijače

Preuzmite sliku

Šest osoba je uhapšeno, a jedan muškarac je povrijeđen – epilog je to tučnjave navijača Zrinjskog i Željezničara, a koja se sinoć dogodila na autoputu u blizini Sarajeva.

Nakon svega saopštenjem za javnost oglasio se i mostarski klub koji je najoštrije osudio napad koji se dogodio.

“HŠK Zrinjski Mostar najoštrije osuđuje huliganski napad na svoje navijače koji se dogodio na izlazu iz Sarajeva, odnosno u njihovom povratku iz Tuzle s utakmice FK Sloboda – HŠK Zrinjski (0:3).

HŠK Zrinjski Mostar želi vjerovati da će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani, ali da će istovremeno biti istraženi i očiti sigurnosni propusti od strane MUP-a Sarajevske županije gdje se napad, koji je mogao imati tragične posljedice, dogodio, još više iz razloga jer su naši navijači neposredno prije napada bili zaustavljeni i grupirani od strane policije, a onda praktički izloženi napadu koji se mogao i morao spriječiti.

Naš Klub također izražava veliko nerazumijevanje zbog represije prema istim navijačima s obzirom na to da su stadion Tušanj morali napustiti već u 65. minuti utakmice te od Komisije za stadione i sigurnost Nogometnog saveza BiH traži da poštujući Pravilnik o sigurnosti zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i navijači imali jednak tretman u utakmicama koje se igraju u organizaciji NS-a BiH”, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,