Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatski nogometni savez pred meč protiv Španije navijače Hrvatske pozvao na fer i korektno navijanje

Preuzmite sliku

Hrvatski nogometni savez (HNS) je u utorak uoči utakmice Hrvatske protiv Španije izdao saopštenje u kojem navijače pozivaju na fer i korektno navijanje.

Dragi navijači, u ime Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske reprezentacije zahvaljujemo vam na odličnoj potpori u dosadašnjem dijelu Eura. Danas nas čeka novi izazov te vas pozivamo da još jednom na fer i korektan način bodrite Hrvatsku do uspjeha. Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije“, navodi se u saopćenju.

Apelovali su na navijače selekcije Hrvatske da ne koriste nasilje tokom nereda.

Navijače hrvatske reprezentacije ovim putem molimo da se ne koriste nasiljem u slučaju eventualnih huliganskih izgreda već da u takvoj situaciji ostave dovoljno prostora sigurnosnim službama da nesmetano postupaju prema izgrednicima“, kazali su iz HNS-a.

Danas su na rasporedu četiri utakmice trećeg kola koje će donijeti rasplet u grupama C i D, a fudbalska javnost ponajviše očekuje od duela Hrvatske i Španije.

Nakon dva odigrana kola, Španija je prvoplasirana sa šest, slijedi Hrvatska sa četiri, Češka sa jednim i Turska kao posljednja bez osvojenih bodova.

Susreti trećeg kola će odrediti prva dva mjesta koja garantiraju plasman u osminu finala, dok će trećeplasirani čekati rasplet u drugim grupama i nadati se da će biti među četiri najuspješnija treća tima iz ukupno šest grupa. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,