Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatski fudbaleri stigli na glavni trg u Zagrebu: Dočekale ih desetine hiljada građana

Preuzmite sliku

Hrvatski reprezentativci sletjeli su u nedjelju popodne na zagrebački aerodrom “Franjo Tuđman” odakle su autobusom došli na Trg bana Jelačića gdje su ih dočekale hiljade građana, javlja Anadolu Agency (AA).

Na glavnom zagrebačkom trgu je, kao i prije četiri godine, priređen svečani doček i organizovan poseban program u čast jedne od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu. Hrvatska reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Vatrene su na putu do glavnog trga u Zagrebu pozdravili građani koji su bili pored ceste. Dok su prolazili kroz Veliko Polje, prigradsko naselje u sastavu Grada Zagreba, putem su ih dočekali navijači uz baklje i vatromet.

Kako javlja dopisnik AA iz Zagreba, na prilazi trgu i u okolnim ulicama raspoređen je veliki broj policijskih snaga.

Očekuje se da će slavlje trajati satima, a najavljeni su nastupi Prljavog kazališta, Jure Stublića i Filma, Daleke obale, Dalmatina, Zaprešić Boysa…

Hrvatski fudbaleri su prije mjesec dana otputovali na Svjetsko prvenstvo u Katar, gdje su u grupi “F” s Marokom, Kanadom i Belgijom izborili prolazak u osminu finala gdje su nakon produžetaka na jedanaesterce svladali Japan, a potom u četvrtfinalu i Brazil.

Nakon poraza od Argentine u polufinalu Vatreni su u utakmici za treće mjesto pobijedili Maroko rezultatom 2:1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje