Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Sutkinja prijavila igrača sa seksistički ispad, očekuje ga drakonska kazna

Preuzmite sliku

Sesvete i Solin remizirali su u petak 1:1, u utakmici 2. kola Druge Hrvatske nogometne lige, koju je, prema onome što stoji u zapisniku, zasjenio ispad fudbalera domaćih Vlatka Šimunca (29).

Četvrta sutkinja Ivana Martinčić (34) iz Koprivnice prijavila ga je da joj je nakon utakmice u tunelu stadiona Svetog Josipa Radnika u Sesvetama poručio:

– Dođi da te je*emo!

Šimunac nije odmah kažnjen crvenim kartonom, ali ga, dokažu li se tvrdnje sutkinje Martinčić, nesumnjivo čeka drastična kazna disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza zbog neviđenog seksističkog ispada, a lako moguće da će ga kazniti i klub, piše 24sata.hr.

  • Sudija Vedran Jelenčić (34) iz Rijeke imao je pune ruke posla na toj utakmici jer je podijelio čak osam žutih kartona, tri igračima Sesveta i pet igračima Solina, kao i treneru Borisu Paviću. Dvostruki isključujući u trećoj minuti nadoknade dobio je član Sesveta Nasiru Moro.

    Vlatko Šimunac rođeni je Vinkovčanin, dijete Cibalije koje je igralo i za Dugopolje, Solin, Vinogradar, Zadar i slovenski Rudar Velenje. U Solin je drugi put došao u februaru ove godine, a u Hrvatskoj ligi je nastupio 78 puta za Cibaliju i Zadar i zabio četiri gola.

    Ivana Martinčić perspektivna je sutkinja koja je prošle godine sudila finale Evropskog prvenstva do 19 godina između Španije i Njemačke (1:0), a 2015. godine je sudila i polufinale Evropskog prvenstva U-17 između Švicarske i Njemačke (1:0). (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje