Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska pobjedom protiv Slovačke izborila plasman na EURO

Preuzmite sliku

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. reprezentacija Hrvatske savladala je Slovačku rezultatom 3:1

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u posljednjoj utakmici, reprezentacija Hrvatske savladala je Slovačku i ostvarila plasman, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi pogodak postigao je Robert Bozenik (Slovačka) u 31. minuti.

Izabranici Zlatka Dalića na stadionu u Rijeci uspjeli su u drugom poluvremenu preokrenuti situaciju. Nikola Vlašić u 56. minuti je izjednačio, a njegov saigrač Bruno Petković “vatrenima” donio prednost. Ivan Perišić na listu strijelaca upisao se u 74. minuti.

Reprezentativcima Hrvatske bio je dovoljan i bod za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Osim Hrvatske, večeras su plasman na EP osigurale i reprezentacije Njemačke i Holandije. Njemačka je s 4:0 bila bolja od Bjelorusije, dok su Holanđani s bodom u gostima kod Sjeverne Irske (0:0) osigurali plasman na EP. Direktan plasman osigurale su i reprezentacije Austrije i Poljske. Poljaci su bili bolji kao gosti od Izraela, završilo je 2:1, dok su Austrijanci pobjedom nad Sjevernom Makedonijom ubili i posljednju nadu Sloveniji da vidi EP.

Od večeras imamo 16 sigurnih učesnika EURO 2020, to su Engleska, Češka, Ukrajina, Njemačka, Španija, Švedska, Poljska, Austrija, Francuska, Turska, Belgija, Rusija, Italija, Finska, Hrvatska i Holandija.

Ostala su još četiri slobodan mjesta kroz kvalifikacije i četiri kroz baraž Lige nacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,