Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrabri Zrinjski nakon penala na Kipru ispao iz kvalifikacija za Evropsku ligu

Preuzmite sliku

Fudbaleri APOEL-a prekinuli su evropski san Zrinjskog, te su ih nakon boljeg izvođenja penala savladali u trećem pretkolu Evropske lige.

Regularni dio susreta završen je 2:2, a pobjednik je odlučen boljim izvođenjem penala u kojima su se bolje snašli igrači APOEL-a, te ostvarili plasman u play off.

Plemići su fantastično počeli gostovanje na Kipru, te su već u 11. minuti poveli preko Josipa Ivančića da bi tri minute kasnije Atzili izjednačio rezultat.

Do potpunog preokreta domaći su stigli u 26. minuti susreta kada je Atzili ubacio iz kornera, a mrežu Brkića je pogodio Nuhiu za rezultat prvog dijela.

Zrinjski je u 69. minuti susreta pokazao da je ozbiljna ekipa budući da je preko Nemanje Bilbije stigao do izjednačujućeg gola i rezultata 2:2.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa se otišlo u produžetke u kojem su odbrane obje ekipe uspijevale odolijevati napadima protivnika, pa su zahvaljujući opreznoj igri i jednih pobjednika odlučivali penali. U njima su se bolje snašli fudbaleri APOEL-a slavivši sa 4:2 u penal seriji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,