Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Holandija, Turska, Gana i BiH na listi najskupljih reprezentacija koje neće nastupiti na Mundijalu

Preuzmite sliku

Kompletan spisak reprezentacija koje će biti učesnici svjetskog prvenstva u Rusiji naredne godine bi trebao da bude poznat sljedećeg mjeseca. Reprezentacija Bosne i Hercegovine će nakon propuštenog prvenstva Evrope, propustiti i Mundijal.

Mnogo vrijednih reprezentacija će propustiti Mundijal, za neke još uvijek nije sigurno da li će zaigrati barem u baražu za Mundijal. Prema transfermarktu, Hrvatska je najvrijednija reprezentacija iz Evrope koja bi mogla odsustvovati sa Mundijala. Hrvatska reprezentacija vrijedi 317,2 miliona eura, ali nisu najvrijednija ekipa na svijetu koja bi mogla gledati svjetsko prvenstvo na tv ekranima.

Na Mundijalu sigurno nećemo gledati Aubameyanga, Alabu, Hamšika, Turana i Calhanoglua.

Finalista prošlog svjetskog prvenstva, reprezentacija Argentine, ne smije izgubiti u Ekvadoru jer onda neće igrati niti baraž. Vrijednost ekipe je procjenjena na 472,70 miliona eura, najveće zvijezde su Messi, Dybala, Higuain, Icardi i Di Maria.

Holandiji u zadnjem kolu treba pobjeda 6:0 protiv Švedske da bi igrali baraž. Vrijednost ekipe je procjenjena na 268,50 miliona eura, a najveće zvijezde su Blind, Wijnaldum, Klaasen, Babel, Robben, Dost, Depay, De Vrij, Strootman, Sneijder, Huntelaar, Van Persie.

Obala Slonovače u zadnjem kolu u direktnom okršaju sa Marokom igra za plasman na svjetsko prvenstvo. Vrijednost ekipe je procjenjena na 138,20 miliona eura, a najveće zvijezde su im Aurier, Bailly, Kessie, Seri, Kalou, Bony, Dumbia, Cornet, Zaha.

U Rusiji nećemo gledati Alžir i Kamerun, dok Gani treba pobjeda nad Egiptom, ali da Uganda ne pobijedi Kongo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje