Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Historijski uspjeh: Sloga preko Živinica do Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sloge pobjedom protiv Slavena u Živinicama rezulatom 3:1 plasirali su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što je historijski uspjeh za klub iz Siminog Hana.

Golove za goste na ovom meču postigli su Ivan Kostić, Nemanja Stjepanović i Salko Jazvin, dok je za Slaven pogodio Kukić.

Olimpik je remizirao na gostovanju kod Rudara u Kaknju rezultatom 2:2, tako da su sarajevski Vukovi sezonu okončali iza Sloge, sa četiri boda zaostatka.

Sloga iz Siminog Hana osnovana je 1955. godine. Dugo je igrala u nižim fudbalskim rangovima, a u sezonama 2014./15. i 2015./16 bila je prvak Druge lige FBiH Sjever. Prvi put nisu ispunili uvjete za takmičenje u Prvoj ligi FBiH, dok su sljedeće sezone preko doigravanja ušli u drugi rang bh. fudbala.

Sezonu 2016./17. su okončalni na trećoj poziciji, da bi ove sezone kao prvoplasirani tim, prvi put u historiji izborili nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sloga u Prvoj ligi FBiH domaće utakmice igra na stadionu Bare u Siminom Hanu, koji ne ispunjava uvjete elitnog ranga, pa će ovaj tim u Premijer ligi BiH svoje susrete, po svemu sudeći, igrati na Tušnju.

Iz lige su ispali Iskra i Travnik. (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,