Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Historijski uspjeh “Metalleghe BSI” slavljen u Jajcu do kasnih jutarnjih sati (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Metalleghe BSI iz Jajca pobjedom u Goraždu i plasmanom u Premijer ligu BiH ostvario je historijski uspjeh, koji su svi simaptizeri kluba znali proslaviti na pravi način.

Slavlje na ulicama Jajca počelo je već nakon informacija da Metalleghe vodi u Goraždu, a njihov jedini konkurent Zvijezda gubi u Čapljini gdje je na kraju domaćin pobijedio rezultatom 4-0. To je bio znak da mogu početi pripreme za veliko slavlje koje je trajalo u Jajcu do kasnih jutarnjih sati.

Igrači novog premijerligaša u Jajce su stigli oko dva sata iza ponoći, gdje ih je sa ovacijama dočekalo oko 1.000 navijača. Oni su skandirali imena svih nogometaša, članova stručnog štaba, a posebno predsjednika kluba Zorana Dekića koji je glavni krivac što će ime Metalleghe BSI biti zlatnim slovima upisano u historiju bh. nogometa.

Ovo je ostvarenje sna. Niko se nije ovom nadao. Napravili smo veliku stvar za Jajce i nogomet se na velika vrata vratio u naš grad – rekao je predsjednik Zoran Dekić.

Jedan od junaka Jajca i najzaslužnijih nogometaša za plasman u Premijer ligu BiH svakako je prvi strijelac ekipe Amil Dilberović, koji je postigao 10 golova.

Žao mi je što zbog povrede nisam mogao nastupati posljednje utakmice, ali još jednom pokazali smo snagu našeg kolektiva. Jajce je zaslužilo da ima premijerligaša i vjerujem da nećemo igrati epizodnu ulogu u Premijer ligi BiH. Najveće zasluge pripadaju predsjedniku Zoranu Dekuću koji je zajedno sa ostalim članovima Uprave napravio odlične uslove za nas nogometaše i stručni štab – kaže Dilberović.

Danas tokom dana predviđeno je niz aktivnosti povodom proslave velikog uspjeha kluba iz jajca, a svečani ručak sa nogometašima, stručnim štabom i sponzorima bit će održan u 17 sati u hotelu “Turist” u Jajcu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje