Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hiljade Katarana slavile pobjedu nad UAE-om (VIDEO)

Preuzmite sliku

Katar je savladao ljutog rivala i izborio u finale Azijskog kupa, u kojem će 1. februara igrati protiv Japana.

Hiljade stanovnika katarske prijestonice Dohe i ostalih gradova te bliskoistočne države na ulicama su slavile historijsku pobjedu nogometne reprezentacije Katara od 4:0 u polufinalu Azijskog kupa nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji su ujedno i domaćin prvenstva.

Širom glavnog grada, na trgovima i drugim lokacijama postavljeni su projektori i velika platna kako bi se uživo pratio susret susjeda i velikih rivala zbog aktuelne krize i blokade Katara u kojoj UAE učestvuje.

Državljanima Katara nije dozvoljen odlazak na utakmice Azijskog kupa upravo zbog blokade koju su toj državi 2017. nametnuli UAE, Saudijska Arabija, Bahrein i Egipat.

Debi u finalu

“Veoma sam sretan i čestitam svim igračima koji su bili dio ove utakmice”, rekao je katarski pisac Nasser al-Mohannadi.

“Bilo je teško, naročito zbog svih okolnosti, ali oni su odigrali na najbolji način i veoma nas usrećili. Vrlo smo ponosni.”

Utakmica Katar – UAE odigrana je u emiratskoj prijestonici Abu Dhabiju i često je prekidana jer su domaći navijačima papučama i bocama gađali reprezentativce Katara.

Katar u finalu kontinentalnog prvenstva igra 1. februara protiv Japana. Dok je to državi iz Zaljeva prvi nastup u susretu za krunu prvaka, Japanci su rekorderi po broju osvojenih titula. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,