Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Herrera: “Ako igrač ne može mjesec dana bez seksa, onda nije profesionalac”

Preuzmite sliku

Kako se približava početak Svjetskog prvenstva u Brazilu svjetski mediji sve češće objavljuju različite teme vezane za timove koji učestvuju na Mundijalu, piše novinska agencija Patria. Tako su danas mediji u Americi uradili analize o tome koji će selektori svojim nogometašima dozvoliti seksualne odnose tokom SP.

Jurgen Klinsmann, selektor SAD-a suočio se s mnogim kritikama tamošnjih medija zbog nekih odluka koje je donio, no, njegovi igrači su vjerojatno zadovoljni s njegovom izjavom tokom ove sedmice kada je rekao da on neće zabraniti seks za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Mi smo vrlo ležerni u načinu na koji pristupamo stvarima. Porodice igrača mogu doći u bilo koje vrijeme. Mislim da svaki narod razmišlja drugačije. Moji dečki su ozbiljni i kada su na terenu samo misle na igru i svom poslu pristupaju ozbiljno – rekao je Klinsmann.

Pitanje da li igrači trebaju da imaju seks tokom velikih prvenstava iskoči svake četiri godine. Novinari pišu dalje da je Miguel Herrera, selektor Meksika najavio krajem maja da on neće dopustiti da njegovi igrači imaju seks tokom turnira.

Ako igrač ne može jedan mjesec ili 20 dana bez spolnih odnosa onda oni nisu spremni da se bave profesionalno nogometom – rekao je Herrera dodajući da četrdeset dana seksualne apstinencije neće povrijediti bilo koga. (NAP)

Dalje američki novinar navodi da Herrera nije sam u ovoj odluci te da je i selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić u aprilu kazao da neće dopustiti da njegovi igrači imaju spolni odnos za vrijeme Svjetskog prvenstva, iako je dodao da njegovi igrači „mogu pronaći drugo rješenje, pa čak i da mogu masturbirati ako žele.

I selektori Španije, Njemačke i Čilea uveli su zabranu seksa tokom prvenstva.

Selektor Brazila Luiz Felipe Scolari svojim igračima, koji su pod velikim pritiskom da osvoje SP, dozvolio je seksualne odnose, ali pod određenim uvjetima.

Igrači mogu imati normalan spolni odnos za vrijeme Svjetskog prvenstva. Obično normalan seks je dobar za uravnoteženost, postoje određene forme, određeni načini i drugi koji rade akrobacije. Mi ćemo to pratiti i nećemo to dopustiti – kazao je Scolari.

Francuski menadžer Didier Deschamps, u međuvremenu je rekao da sve “ovisi o tome kada i koliko“.”

Dok selektori pričaju o količini energije koju njihovi igrači troše između plahti nema preciznih naučnih dokaza koji podržavaju ideju da suzdržavanje od seksa poboljšava sportsku izvedbu. Istraživanje koje je objavljeno sugerira da nema razlike u nastupima igrača koji su imali ili nisu seksualne odnose – navodi novinar pozivajući se na „Discovery News“ koji je objavio istraživanje prije Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,