Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Herojski čin Amera Macića: Kako je sudija iz Mostara spasio život fudbaleru Tuzla Cityja (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dok se nogometna javnost u Bosni i Hercegovini bavi detaljima na utakmici Tuzla City – Sarajevo (1:0), nekako bez informacije je prošao herojski čin pomoćnog sudije na ovoj utakmici Amera Macića iz Mostara, koji je brzom reakcijom spasio život igraču domaće ekipe Dini Bevabu.

Igrala se 64. minuta susreta u Banovićima, kada je Bevab ostao ležati na zemlji nakon sudara glavama sa igračem Sarajeva, Darkom Lazićem. Susret se nastavio igrati, Bevab je ležao na travi bez svijesti, a sve je “budnim okom” pratio Macić, čiju je brzu reakciju pohvalio i glavni susret meča Zoran Grbić iz Prijedora.

– Pošto je igra nastavljena, niko nije ni primijetio da je igrač Tuzla Cityja životno ugrožen. Prišao sam mu i kada sam vidio da ne reagira, učinio sam stvar koju bi i svako uradio. Bio je bez svijesti, ali sam mu uspio izvaditi jezik i spasiti život. Ubrzo su stigli doktori koji su uspjeli da Bevaba osposobe za nastavak susreta – priča Macić za Radiosarajevo.ba.

Macić je kazao da se sa Bevabom nakon susreta nije susreo.

– Nismo se vidjeli, jer nisam ni siguran da je Dino svjestan bio šta mu se sve dogodilo i da mu je život bio u opasnosti. On je kao pravi profesionalac nastavio susret, kao da se ništa nije dogodilo – priča Macić, kojeg je od saznanja da je spasio život igraču Tuzla Cityja u Banovića u Mostaru zaustavljaju i čestitaju na svakom uglu. (Radio Sarajevo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,