Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hat-trick Saula Nigueza za prolazak Španije u finale Evropskog prvenstva

Preuzmite sliku

U drugoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva za mlade, reprezentacija Španije savladala je Italiju ubjedljivim rezultatom 3:1 i plasirala se u finale gdje će igrati protiv Njemačke. 

Španci su utakmicu prelomili u drugom poluvremenu u kojem su ujedno i postignuta sva četiri gola. Prvih 45 minuta proteklo je bez pogodaka, da bi u osmoj minuti nastavka Ceballos sjajno probio po sredini terena te odličnim pasom uposlio Nigueza koji preciznim udarcem savladava Donnarummu za vodstvo svoje selekcije.

Kada je Italija u 58. minuti susreta ostala sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Roberta Gagliardinija, Španci su vjerovatno mislili da su već osigurali plasman u finale prvenstva, ali ‘Azzurri’ se nisu predavali.

Četiri minute nakon crvenog kartona Italija stiže do izjednačenja, a strijelac je bio Federico Bernardeschi koji je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao protivničkog golmana za 1:1.

Slavlje Italijana nije dugo trajalo, jer je Saul Niguez u 65. minuti susreta prekrasnim pogotkom sa 30-tak metara matirao Donnarummu i donio novo vodstvo selekciji Španije. Isti igrač je svojim trećim golom u 74. minuti susreta potvrdio pobjedu Španije i postavio konačan rezultat ove utakmice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje