Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Halilhodžić o crnoj mrlji u karijeri: Desetine autobusa navijača iz BiH je došlo, ali nismo uspjeli

Preuzmite sliku

Vahid Halilhodžić je trener francuskog Nantesa, a u razgovoru za hrvatske medije dotakao se “crne mrlje” u karijeri, utakmice sa PAOK-om na Maksimiru u kojoj Modri nisu uspjeli obezbijediti evropsko proljeće.

“Joj, svaki put kad mi se spomene Dinamo ili kad nešto pročitam o Dinamu, kroz glavu mi prođe taj PAOK, ja to osjećam kao nekakvu crnu mrlju. Najveći problem u toj zadnjoj utakmici u Maksimiru, kad nam je trebala pobjeda, bila je strašna hladnoća. Ta se utakmica nije smjela tada ni odigrati, bilo je minus 16 ili 17 stupnjeva, teren je bio zaleđen i nije bilo humano igrati. Takav teren više je odgovarao ekipi koja se branila. I onda nam taj PAOK iz jednog udarca zabije gol. Isto nam se dogodilo i u Grčkoj, u dvije utakmice dva udarca i zabiju dva gola. Strašno mi je bilo krivo, i još je, što tada nismo prošli u evropsko proljeće, svi smo to očekivali, i po toj zimi bio je pun stadion, došlo je na desetine autobusa navijača iz BIH, krivo mi je zbog svih tih ljudi, ali i Dinama.

Današnji Dinamo upisao je čudesan start, u tri utakmice upisao je tri pobjede i sad kod kuće protiv slovačkog Spartaka ima priliku kakvu ne smije ispustiti.

“Dinamo je 90 posto ‘unutra’. No često se znalo, kad se dođe blizu nekakvog cilja, ući u probleme, stvori se pritisak pred te odlučujuće utakmice. Držim da će trener Bjelica morati više poraditi na psihološkoj pripremi svojih igrača nego na nekakvoj taktici, ma momci se samo ne smiju preplašiti mogućnosti pobjede i plasmana u evropsko proljeće, sad kad su tako dobre stvari već napravili, samo treba nastaviti jednako dalje i u četvrtak. Znam da je nekoliko puta, ne samo sa mnom, Dinamo bio blizu prolaska, ali sad je doista vrijeme da se sve to prekine”, kaže Vaha. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: