Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hajrović: Svjestan sam da se od mene puno očekuje

Preuzmite sliku

Drugog dana priprema nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske u Zenici (12. oktobar) i Grčke u Atini (15. oktobar), novinarima su se u Trening centru NSBiH u Zenici obratili pomoćni trener Gordan Ciprić, povratnik u bh. tim Izet Hajrović i Gojko Cimirot.

-Lijep je osjećaj ponovo biti tu. Jedva čekamo utakmicu u subotu i nadam se da ćemo pobijediti – kazao je Hajrović, od kojeg se očekuje da pruži doprinos već u subotu protiv Finaca.

-Finska je ipak dobra ekipa, drugi su na tabeli. Mi ćemo se truditi da napravimo dobar rezultat, jasno mi je i svjestan sam da se i od mene puno očekuje. Međutim, nije bitno ko će igrati, jer mi smo jedan tim i važno je da svi damo sve od sebe- istakao je Hajrović.

On je dodao kako je cijelo vrijeme dok je bio odsutan pratio rad bh. tima, a napominje kako nema nikakvih problema ni u komunikaciji s selektorom Prosinečkim, koji ga je tek sada pozvao.

Na konstataciju da je do sada najbolje partije pružao kao džoker, kada je ulazio sa klupe, Hajrović najavljuje da je spreman za svaku ulogu.

-Selektor odlučuje ko će igrati. Ja sam, uglavnom, spreman. Ako budem igrao od početka, dat ću sve od sebe. Isto tako kao i džoker, ako dobijem priliku sa klupe. Moramo svi dati sve od sebe da pobijedimo – kazao je Hajrović

Na sinoćnjem, prvom treningu nije bilo Miralema Pjanića, Mate Jajala i Dine Hotića, ali već danas i oni su bili na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom.

-Tokom večeri svi igrači su došli, kompletni smo i svi treniraju – kazao je trener Ciprić, koji je dodao kako je u trenažnom procesu i Haris Duljević, za kojeg se najavljivalo da neće biti spreman zbog povrede, s ekipom i nada se da će biti potpuno spreman.

-Moramo napasti i tražiti pobjedu. Nemamo nikakvu mogućnost nego pobijediti Finsku – najavio je Ciprić.

Veznjak Gojko Cimirot istakao je kako sve polazi od veznog reda te da se nada da će bh. tim, bez obzira da li će on igrati, ovoga puta biti uspješniji.

-Igramo na domaćem terenu, to je velika prednost za nas. Moramo dati sve od sebe, ko god bude igrao – kazao je Cimirot. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,