Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžibegić mijenja spisak, BiH značajno jača nego u martu

Preuzmite sliku

Faruk Hadžibegić će u srijedu objaviti spisak pozvanih igrača za naredne utakmice kvalifikacija za EURO 2024 protiv Portugala i Luksemburga koje se igraju 17. i 20. juna.

Promjena na spisku će sigurno biti jer se u ekipu vraća Miralem Pjanić koji je zbog povrede propustio utakmice u martu. Zbog povrede sa spiska bi trebao izostati i Dennis Hadžikadunić, taman nakon što se ustalio u Mallorci.

BiH će protiv Portugala i Luksemburga imati na raspolaganju i Džeku i Kolašinca koji su zbog povreda propustili mečeve u martu. Sukladno tome može se reći kako će BiH biti značajno jača nego u martu.

U prva dva meča Hadžibegić je malo ili nije nikako koristio Mešanovića, Duljevića, Gojaka, Kovačevića, Bilbiju, pa je moguće da neko od njih sa slabijom trenutnom formom ne dobije pozivnicu…

Duljević u Hansi nije ni konkurisao za zadnje mečeve pa su male šasne da se nađe na spisku. Dobro je da se Gojak vratio u formu. Navijači priželjkuju “džokera” Luku Menala, no i njegova minutaža u Dinamu daleko je od dobre.

U naredna dva meča sve ispod tri boda bi bila katastrofa, a sve preko tri boda veliki bonus za našu reprezentaciju. Zato je za očekivati kako će Hadžibegić izabrati igrače koji su mu potrebni da za dvije različite utakmice napravi optimalnu postavku po mjeri protivnika.

Spisak Faruka Hadžibegića za Island i Slovačku:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić

Odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Nemanja Bilbija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje