Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Haaland pokazao čime se hrani i sve šokirao: “I ti to stvarno jedeš?”

Preuzmite sliku

Erling Braut Haaland jedan je od najboljih nogometaša svijeta. Stručnjaci se pitaju šta utiče na tako sjajnu formu igrača, a jedan od ključnih faktora može biti njegova prehrana.

Prehrana norveškog napadača značajno se razlikuje od prehrane koju koriste ostali nogometaši.

Ispostavilo se da napadač jede jako veliku količinu iznutrica, što je iznenadilo novinara Viaplaya Jana Age Fjortofta. “Je li to srce? I ti to jedeš?”, upitao je zbunjeni novinar.

“Naravno da jeste”, odgovorio mu je Norvežanin i nastavio:

“Brinem o svom tijelu, zato jedem najkvalitetnije proizvode. Mnogi su skeptični prema konzumaciji ove vrste mesa, tvrdeći da nije zdravo. Moje meso dobivam od dobavljača čije životinje pasu na otvorenom i u njihovo tijelo nema farmakoloških zahvata”. naglasio je Haaland.

  • “Ekstremna dijeta. Gađenje”, kratko je komentarisao portal nettavisen.no. I druge sportiste iznenadila je njegova prehrana.

    Među njima je bio i skijaški trkač Emil Iversen. Haalandov sunarodnjak priznao je da se divi nogometašu zbog njegove stroge dijete, ali više voli “normalniju” hranu. Štoviše, ne može si priuštiti nikakvu drugu prehranu.

    “Jedem salamu i šunku. Ne mogu si priuštiti srca i kvalitetnije proizvode. Ali zarađuje puno više i razumijem zašto jede takve proizvode. Hranu kupujem u trgovini. Haaland pak naručuje meso koje mu dolazi privatnim avionom. To je razlika”, našalio se Norvežanin.

    Nutricionisti su se osvrnuli i na prehranu napadača Manchester Cityja. Priznali su da su iznutrice pune vitamina i minerala, ali to ne utječe na njihovu formu. Nema jasnih dokaza da jedenje srca i jetrica utječe na izvedbu.

    Neki se sportisti bolje osjećaju ako ove sastojke uvrste u svoju prehranu, dok drugi preferiraju klasičnije obroke, istaknuo je nutricionist Havard Rise.

    Norveški napadač je ovog ljeta prešao u Manchester City iz Borussije Dortmund i naprosto oduševio. Ukupno je na 10 mečeva postigao 14 golova, od čega 11 u Premier ligi u samo sedam prvih nastupa.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,