Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Guardiola odmah otkrio imena: City je želio uvođenje VAR-a, Chelsea i United nisu

Preuzmite sliku

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola otkrio je da Građani nisu imali ništa protiv uvođenja VAR-a i da su Chelsea i gradski rival United odbili tu mogućnost.

Podsjećamo, VAR neće biti uveden u Premiership od naredne sezone nakon što su klubovi odlučili da je potrebno još testiranja.

“Mislim da se Manchester City složio s uvođenjem VAR tehnologije u nogomet, a da drugi timovi iz vrha, Manchester United i Chelsea, nisu to htjeli uraditi”, rekao je Guardiola.

Nakon toga, on je istakao da će se VAR sigurno jednog dana doći u Englesku, kao i u čitav svijet, kazavši da je sudijama potrebna pomoć u donošenju odluka.

“Ali dobro, to će se sigurno nekada desiti. Ne samo ovdje u Engleskoj, nego širom svijeta. Sudijama je potrebna pomoć, današnji nogomet je brži. Danas, na primjer, imamo debatu da li je bio ili nije penal za Real Madrid protiv Juventusa. Sudijama nije lagano, mislim da im se mora pomoći. Ipak, tek kada ostali odluče da je tako, to će se i desiti”, završio je španski stručnjak.

Manchester City će u sljedećem kolu igrati protiv Tottenhama na Wembleyju, a oni su u prošlom kolu propustili priliku da pobjedom proti gradskog rivala Manchester Uniteda osiguraju titulu prvaka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,