Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grčka obezbijedila osminu finala u 93 minuti

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Grčke plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što je večeras u Fortalezi savladala Obalu Slonovače s 2:1.

Grčka je uspjela da dođe do prednosti u 42 minuti utakmice. Veliku grešku defanzivaca Obale Slonovače u pogodak je pretvorio Andreas Samaris za vodstvo Grčke na poluvremenu od 1:0.

Nastavak susreta očekivano je pripao Obali Slonovače. Pokušavali su na sve načine ugroziti gol Glikosa, ali usprkos nekoliko dobrih pokušaja odbrana Grčke nije posustala, piše sportsport.ba.

U 74 minuti Obala Slonovače dolazi do izjednačenja. Sjajnu akciju Tourea i Gervinha u pogodak je pretvorio Wilfried Bony za poravnanje rezultata na 1:1, što je u potpunosti odgovaralo popularnim “Slonovima”.

Konstantni napadi Grčke su se isplatili u nadoknadi vremena. Dosuđen je penal, a u pogodak ga je za konačnih 2:1 pretvorio Samaras. U dugom meču grupe “C” Kolumbija je s kombinovanim sastavom ubjedljivo porazila Japan sa 4:1 i tako ostvarila makismalan učinak sa tri pobjede u grupnoj fazi takmičenja. Strijelci za Kolumbiju u Kujabi bili su Huan Kvardado u 17. iz penala, Džekson Martines u 55. i 82. i Džejms Rodriges u 90. minutu, dok je jedini pogodak za Japan postigao Okazaki u 45. minutu. Kolumbija će u osmini finala Mundijala igrati protiv Urugvaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,