Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grci bez pola tima u kvalifikacionim utakmicama protiv BiH i Slovačke!

grcka-fudbal
Preuzmite sliku

Pred mečeve protiv BiH i Slovačke, u nastavku trke za plasman na Mundijal 2014. selektor Fernando Santos muči muku sa povredama reprezentativaca.

grcka-fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Grčke Fernando Santos suočen je sa problemima zbog povreda brojnih igrača pred utakmice sa BiH i Slovačkom, u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta 2014. u Brazilu.

Najnoviji peh grčki nacionalni tim zadesio je na posljednjem treningu kada je vezista Panatinaikosa Lazaros Hristodopulos istegao butni mišić. Zbog povrede propustiće obje utakmice. Protiv BiH u petak u Atini i 16. oktobra na gostovanju Slovačkoj u Bratislavi.

Ironija je što je Santos pozvao Hristodopulosa kao zamjenu za defanzivca Schalkea Kirjakosa Papadopulosa, koji je ranije otpao sa spiska.

Portugalski stručnjak sada je u ekipu uvrstio igrača sredine terena solunskog PAOK-a Jorgosa Fotakisa, prenosi Beta.

Oba meča propustiće i defanzivac Panatinaikosa Lukas Vintras, koji je slomio kosti stopala, dok glavobolje Santosu zadaje i mogući izostanak defanzivca francuskog drugoligaša Monaka, Jorgosa Cavelasa, koji je, zbog virusne infekcije prebačen u bolnicu na ispitivanje!

Cavelas je ranije ove nedjelje bio pozvan kao zamjena za Hosea Holebasa iz Olimpijakosa, povrijeđenog tokom vikenda na prvenstvenoj utakmici nacionalnog prvenstva.

Nemajući izbora, Santos je iz mlade reprezentacije pozvao 18. godišnjeg defanzivca PAOK-a Kostasa Satafilidisa, koji će ostati sa A timom ukoliko Cavelas ne bude spreman za predstojeće mečeve.

Nakon dije odigrane utakmice, Grčka je drugoplasirana u G kvalifikacionoj grupi sa šest bodova, koliko ima i vodeća Bosna i Hercegovina uz mnogo bolju gol-razliku.

Depo / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: