Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Graziano Pelle izbačen iz reprezentacije Italije

Preuzmite sliku

Graziano Pelle, napadač kineskog Shandong Lunengea, izbačen je iz reprezentacije Italije nakon što se tokom sinoćnje utakmice sa Španijom prilikom izmjene nije želio rukovati sa selektorom Giampierom Venturom.

Pelle je susret sa Špancima počeo u startnoj postavi, ali je Ventura odlučio nakon sat vremena igre da ga izvede i u igru ubaci drugog napadača Ciru Immobilea.

Selektor Ventura je u dogovoru sa Fudbalskim savezom Italije odlučio Pellea izbaci iz reprezentacije pred utakmicu sa Makedonijom, koja će se igrati 9. oktobra u Skoplju. Razlog je neprimjereno ponašanje u trenutku njegove zamjene na utakmici sa Španijom. Biti dio reprezentacije podrazumijeva da se poštuju vrijednosti i stavovi nacionalnog tima, počevši od poštovanja prema stručnom štabu, saigračima i navijačima. Igrač će se danas vratiti u svoj klub“, kaže se u saopštenju FS Italije.

Pelle je shvatio da je loše postupio tokom sinoćnje utakmice, pa se odmah izvinio preko društvenih mreža.

Nažalost, ponovo sam napravio grešku. Bilo je to neprihvatljivo ponašanje, na prvom mjestu, prema treneru i mojim saigračima, koji su uvijek pokazivali da imaju timski duh u fantastičnoj italijanskoj grupi kojoj svi pripadamo. Nakon svake greške morate snositi posljedice, tako da preuzimam odgovornost. Od srca vas molim za oprost“, poručio je Pelle.

Pelle je za Italiju debitovao tek 2014., kada mu je bilo 29 godina. Od tada je za “azzure” odigrao 20 utakmica i postigao devet golova. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje