Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grahovac produžio ugovor sa Slobodom, 16-godišnji Eldin Omerović potpisao trogodišnji profesionalni ugovor

Preuzmite sliku

Predsjendik UO FK Sloboda Tuzla Senad Mujkanović danas je u prostorijama na stadionu Tušanj nakon održane press konferencije i najave utakmice protiv Željezničara na Grbavici sa dva igrača potpisao nove ugovore.

Naime, u pitanu je produženje saradnje sa prvotimcem s Vladimirom Grahovcem do ljeta 2018. godine. Grahovac je u redove Slobode došao iz Čelika, a u posljednjih nekoliko utakmica bio je među najboljim igračima na terenu.

“Iako je relativno mlad, Grahovac je pokazao da se radi o sjajnom momku, kvalitetnom fudbaleru koji ima veliki potencijal. Upravo  takvih igrača što više želimo u Slobodi. Izlazak na međunarodno takmičenje u ovom trenutku nije nerealna opcija i zato želimo da imamo dobar tim, a Grahovac je sigurno jedan od igrača koji će karijeru nastaviti negdje u inostranstvu” – kazao je predsjednik FK Sloboda, Senad Mujkanović.

Svoj prvi profesionalni ugovor sa Slobodom danas je potpisao i 16-ogodišnji Eldin Omerović član kadetske reprezentacije BiH koja je pod trenerskom palicom Sakiba Malkočevića drugi put izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

“Puno mi znači da su ljudi koji vode Slobodu u meni prepoznati igrača na kojeg žele računati u budućnosti. Na meni je sada veća odgovornost i nadam se da ću što prije zauzeti svoje mjesto u timu” – kazao je najmlađi prvotimac FK Sloboda, Eldin Omerović.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje