Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradski derbi u Tuzli: Sloboda spremna dočekuje Tuzla City na Tušnju

Preuzmite sliku

U okviru 15. kola fudbalske Premijer lige BiH u subotu će se u Tuzli odigrati gradski derbi u kojem se sastaju FK Sloboda i FK Tuzla City.

Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić na konferenciji za novinare danas je rekao a je njegovoj ekipi izuzetno bitna svaka prva nadolazeća utakmica.

“Susret je već klasificiran kao derbi i sigurno da postoji rivalstvo, jer su oba kluba iz Tuzle, ali naša priprema je za ovu utakmicu ista kao i za sve ostale”, rekao je Nalić koji neće moći računati na Pirića i Čivića zbog bolesti te Vasiljevića koji je ranije povrijeđen.

Nalić je izjavio da još uvijek nije nastupila faza u kojoj će se odlučiti o sastavu tima za predstojeći susret, a od toga ga dijele dva treninga.

“Sloboda igra čisto, agresivno, jako i moćno. Ne pravimo razliku među utakmicama i naša igra u svakoj je na izuzetno visokom nivou. Mislim da smo dobar protivnik, a mislim da smo uspostavili i 100-postotnu kontrolu nad kartonima”, poručio je Nalić te naglasio da su svi klubovi u Premijer ligi pod istim pritiskom kada je u pitanju ulazak u predstojeći susret.

Mišljenja je da bi igrači trebali postizati više golova, naglasivši da je ekipa veoma radna i opredjeljenja na fizičku igru.

“Moju igrači su u visokom pulsu i to utječe na njihovu realizaciju na terenu”, rekao je Nalić.

Antonio Vidović rekao je da je atmosfera u klubu veoma dobra, a trenažni proces ne gubi svoj kontinuitet.

“Za svakog protivnika se pripremamo na isti način. U prošlim utakmica imali smo malo pehova vezano za rezultate, ali sada se nadamo pozitivnom rezultatu. Negativan niz imali smo i prošli put, ali smo ga prelomili protiv Tuzla Cityja. Nadamo se da će tako i sad biti”, rekao je Vidović.

Utakmica se igra u subotu na stadionu Tušanj u Tuzli od 16:30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje