Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradski derbi u Tuzli ispunio Tušanj: Sloboda slavila minimalnu pobjedu (FOTO)

Preuzmite sliku

U okivru 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj večeras su snage odmjerili Tuzla City i FK Sloboda.

Ulaz na ovu utakmicu bio je besplatan, a Tušanj je bio ispunjen do posljednjeg mjesta uglavnom navijačima i simpatizerima Slobode koji su na kraju meča imali više razloga za slavlje jer su njihovi ljubimci slavili minimalnu ali zasluženu pobjedu.

Prvih 45 minuta susreta publika na stadionu nije bila u prilici da uživa u pretjerano lijepoj utakmici. Prvo poluvrijeme obilježilo je tek nekoliko poluprilika Slobode koja je imala nešto više od igre do odmora.

U nastavku meča Sloboda je nastavila vršiti pritisak na domaće igrače što im se isplatilo u 62. minuti kada Ivan Baraban sjajno proigrava odbranu Tuzla Cityja po desnoj strani loptu ubacuje u šesnaesterac, a sve to sjajno je pratio Antonio Vidović koji natrčava i preciznim šutem matira Fejzića i dovodi Slobodu u vodstvo od 1:0.

Veliki problem za trenera Slobode Zlatana Nalića dogodio se u 73. minuti kada je zbog dva žuta kartona teren morao napustiti kapiten Perica Ivetić.

Posljednjih desetak minuta utakmice strateg domaćih Slobodan Starčević sve je karte bacio u napad kako bi izbjegao poraz u gradskom derbiju.

Međutim, ekipa Slobode iako sa igračem manje na terenu uspjela je sačuvati prednost iz 62. minute kada je sjajno pogodio Vidović i tako zabilježila prvu pobjedu ove sezone. (Tuzlanski.ba | Foto: E. Selimović)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje