Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradski derbi na Tušnju pripao ekipi Tuzla Cityja rezultatom 2:1

Preuzmite sliku

U okviru 9. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u Tuzli susret su odigrali Tuzla City i Sloboda. Pobjedu je slavila ekipa Tuzla Citya rezultatom 2:1.

Tuzla City je povela u 12. minuti susreta, strijelac gola bio je Nermin Crnkić koji je pogodio nakon što je korner izveo Nikolić, a glavom Barišić asistirao za Crnkića, što je krilni fudbaler pospremio u mrežu.

Fudbaleri Slobode su znatno bolje zaigrali u drugom dijelu prvog poluvremena ali izabranici Gradimira Crnogorca prilike nisu iskoristili pa je prvih 45 minuta okončano rezultatom 1:0 na Tuzla City.

Fudbaleri Slobode stigli su do poravnanja protiv Tuzla Cityja u 59. minuti susreta. Dženis Beganović je ubacio loptu s krila, a Saša Maksimović savladao Muminovića za 1:1.

Vojo Ubiparip je ušao sa klupe nakon poravnanja Slobode, a već u 65. minuti je zatresao mrežu gradskog rivala nakon što mu je loptu u kaznenom prostoru spustio Mirsad Ramić.

Prije prvenstvene pauze u narednom kolu fudbaleri Slobode na Tušnju će dočekati Olimpic, dok će fudbaleri Tuzla Citya gostovati na Grbavici kod Željezničara. Prije prvenstvenih susreta 30. septembra odigrat će se Kup utakmice. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje