Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradski derbi bez pobjednika: Tuzla City i Sloboda remizirali na Tušnju (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 24. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su danas nogometaši Tuzla Cityja i Slobode podijelili bodove odigravši 1:1 (1:1).

Sadržajno prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja, trke i borbenosti, te dva gola.Najprije je u 18. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane Samira Efendića, Nermin Crnkić „škaricama“ doveo domaći tim u vodstvo.

Lopta je ušla u mrežu uz lijevu stativu povratnika na golu Slobode, Azira Muminovića – 1:0.Sloboda je izjednačila u 36. minuti, nakon snažnog šuta Muharema Čivića sa oko 18 metara.

Golman Adis Nurković loptu je odbio uvis, ali je ona pogodila gredu i odbila se do Saida Husejinovića. Napadač gostiju iskoristio je lošu reakciju odbrane Tuzla Cityja, snažno šutiravši iskosa, a lopta je „sjela“ pod gredu za 1:1.

U finišu prvog poluvremena mogli su izabranici Zlatana Nalića do drugog pogotka, ali su udarci Husejinovića u 44. i Edisa Smajića u 45. minuti završili pored stative.

Osim borbenosti, u drugom poluvremenu susret nije ponudio previše uzbuđenja. Šansu za vodstvo Slobode u 52. minuti nije iskoristio Husejinović, jer je na nekoliko metara od gola loptu prije strijelca „crveno-crnih“ zaustavio Nurković.

Iako su obje ekipe pokušavale doći do gola za pobjedu, mreže se do kraja nisu zatresle, a Tuzla City ni u petom službenom susretu nije uspio ostvariti pobjedu protiv Slobode.

Sloboda je nakon ovog kola saldo povećala na 31., a Tuzla City na 25. bodova. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje