Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnica Guaruje organizovala prijem za delegaciju N/FSBiH: Naša kuća je i Vaša kuća!

Preuzmite sliku

Guaruju je jutros, uoči dolaska fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u svoju bazu u kojoj će boraviti tokom predstojećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu, pogodilo nevrijeme.

Međutim, jaka kiša nije spriječila brojne Brazilke i Brazilce da trče po dugoj pješčanoj plaži. Ipak, više je bilo onih koji su trčeći i jureći na biciklima pokušavali pobjeći od kiše, javlja specijalni izvještač Anadolije iz Guaruje.

Zbog nevremena, postoji mogućnost da bude otkazana i svečanost povodom dolaska popularnih Zmajeva u turistički grad na Atlantskom okeanu, planiran za 15 sati po lokalnom vremenu u Casa Grandeu, hotelu u kojem će boraviti bh. ekspedicija na Mudnijalu.
Isto tako, nije isključeno da selektor Safet Sušić odgodi i prvi trening u Brazilu, koji se treba održati večeras od 19 sati po lokalnom vremenu na novoizgrađenom stadionu “Antonio Fernandes”.

Sve će biti izvjesno po dolasku reprezentativaca BiH u Guaruju, koji se očekuje oko 13 sati po lokalnom vremenu.

Gradonačelnica Guaruje Maria Antoaneta de Brito i Eunica Leao Grotzinger, koordinatorica Komiteta za SP u Brazilu, organizovale su prijem za delegaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) na kojem su poručile: „Naša kuća je i Vaša kuća! Dobrodošli!”

One su i u ime građanki i građana Guaruje, istakle: „Kada Brazil ne igra, navijamo za Bosnu.”

Okupljenim gradskim vijećnicima Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH, i Jasmin Baković, generalni sekretar, zahvalili su se na srdačnom dočeku, te kazali kako se nadaju da će i Brazil i BiH ostvariti dobar rezultat na SP-u.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje