Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Građani, rodbina, prijatelji i poznanici s tugom i boli se oprostili od Sakiba Malkočevića

Preuzmite sliku

Posljednji ispraćaj Sakiba Malkočevića (55), nekadašnjeg fudbalera i trenera Slobode i selektora kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, obavljen je danas ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a dženaza je klanjana na mezarju u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica, javlja Anadolu Agency (AA).

Malkočević je poslije duže bolesti preminuo u subotu uvečer, a iza njega su ostali supruga Biljana i kćerke Mirna i Irma.

Brojni građani, rodbina, prijatelji i poznanici s tugom i boli su se opraštali od popularnog Soka.

„Bio je izvanredan drug, miran i tih. Nažalost, prerano nas je napustio“, kazao je Husref Musemić, proslavljeni fudbaler i trener Sarajeva, koji je kao i Malkočević bio trener i Slobode.

Sa Malkočevićem je u „crveno-crnom“ dresu igrao i Denis Sadiković.

„Uvijek ću ga voljeti. Bio je drug u koga sam se mogao pouzdati. Bili smo u kontaktu do posljednjeg dana njegovog života“, rekao je Sadiković.

U stručnom štabu Slobode, zajedno sa Malkočevićem, bio je i tadašnji trener golmana Samir Hadžimahović.

„U dvije godine nismo se ni jednom sporječkali. Bio je veliki trener. Pamtit ću ga dok živim“, istakao je Hadžimahović.

Sakib Malkočević je bio kapiten Slobode, a nosio je „crveno-crni“ dres na oko 400 utakmica. Kao trener je sa Slobodom dva puta izborio plasman u Intertotokup, a kao trener i igrač Slobode učestvovao je u osam finala Kupa BiH. S kadetskom reprezentacijom BiH u tri navrata je izborio plasman na Evropsko prvenstvo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje