Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradimir Crnogorac: Želimo pobjedom dočekati pauzu u prvenstvu

Preuzmite sliku

Nogometaši tuzlanske Slobode sutra u 13. kolu Premijer lige BiH igraju na Tušnju igraju protiv Zvijezde 09 i najavljuju prekid mini serije neuspjeha u prvenstvu i Kupu BiH.

Tuzlaci su, naime, u prethodnom prvenstvenom kolu poraženi u u susretu sa Zrinjski, dok su protiv Širokog eliminisani iz kup takmičenja.

– Utakmica sa Širokim i poraz u Kupu BiH, u susretu u kojem smo propustili brojne prilike da savladamo renomiranog protivnika, malo nas je potresla i oneraspoložila. Ipak, hrabri nas dobra igra na toj utakmici, tako da ćemo protiv Zvijezde 09 sve učiniti da pobijedimo i u dobrom raspoloženju dočekamo prvenstvenu pauzu. Odmor će nam dobro doći za rehabilitaciju nakon šest odigranih utakmica u samo dvije sedmice – izjavio je Gradimir Crnogorac, pomoćnik šefa struke Zlatana Nalića za Fenu.

Napomenuo je da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu, a nema ni „kartoniranih“, pa će u rosteru biti svi igrači koji treniraju s prvim timom.

Crnogorcu će sutrašnja utakmica biti posljednja pred odlazak u Vogošću, gdje je među kandidatima koji će sudjelovati na seminaru za profi trenerski program. Igračima i stručnom štabu Slobode priključit će se tek 19. oktobra, dan prije susreta protiv Sarajeva.

Utakmica Sloboda – Zvijezda 09 igra se sutra od 15.30 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,