Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradimir Crnogorac: Ovo je skup karakternih momaka koji žive za svoj klub

Preuzmite sliku

Šef struke Crveno – crnih osvrnuo se na prvi dio premijerligaške sezone 2020/21 za zvaničnu klupsku stranicu

Iza Crveno – crnih je uspješna polusezona u m:tel Premijer ligi BiH. Klupska politika forsiranja mladih igrača iz omladinskog pogona pokazala se ispravnom, a fudbaleri koji tek kroče u premijerligaške vode ispunili su očekivanja stručnog štaba.

Sloboda je nakon 19 odigranih kola zauzima osmu poziciju. U „zlatnoj sredini“ Crveno – crni su dočekali zimsku pauzu.

„Sigurno da sam zadovoljan polusezonom i reakcijom igrača na sve zadatke koji su postavljeni pred njih. Ovo je skup karakternih momaka koji žive za svoj Klub zajedno sa nama u stručnom štabu i ljudima u Klubu. Uz njih kao takve u narednom periodu FK Sloboda može samo napredovati“, osvrće se na prvi dio sezone Gradimir Crnogorac, šef stručnog štaba FK Sloboda.

  • Pred njim i njegovim saradnicima bilo je mnogo izazova. Prije svega kako ukomponovati tim koji je u svom sastavu imao sedam – osam, pa čak i više fudbalera mlađih od 21 godine.

    „Trebamo biti ponosni, jer u sastavu imamo mnogo igrača iz vlastitog pogona. To je budućnost Kluba“, objašnjava Crnogorac, te podvlači nekoliko mečeva u kojima je bio posebno zadovoljan izdanjem našeg tima:

    „Utakmice koje su bile po mom ukusu su sigurno pobjede kući protiv Širokog Brijega i Borca. To je Sloboda kakva treba da bude, ali je to proces kojem treba vremena.“.

    S obzirom da mnogo prvotimaca igra debitantsku premijerligašku sezonu, Crnogorac ističe da je ovo dugotrajan posao stvaranja snažne ekipe. Za to će trebati dosta rada, ali i strpljenja.

  • „Sigurno da ekipa nije bila na nivou u nekim utakmicama, ali sve to je razumljivo s obzirom da imamo mnogo mladih igrača i oscilacije su očekivane. Ono na čemu ćemo posebno raditi u narednom periodu je da te oscilacije pokušamo svesti na minimu“, poručuje šef struke Crveno – crnih, te objašnjava kojim pravcem će Klub ići i u proljetnoj polusezoni:

    „Što se tiče drugog dijela sezone, svi su vidjeli da smo do sada šansu davali velikom broju mladih igrača. Tako će biti i u nastavku premijerligaške sezone na proljeće.“

    Zimski odmor neće trajati dugo. Fudbaleri će u januaru započeti pripreme za sve ono što ih očekuje na proljeće.

    „Od 11. januara ponovo ćemo biti u pogonu, a u toku pauze igrači će raditi po programu koji su već dobili od stručnog štaba. Uz taj program će se na okupljanju pojaviti u optimalnoj fizičkoj spremi i biće im lakše da podnesu napore priprema“, zaključuje Gradimir Crnogorac.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje