Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grad Tuzla, Sportsko društvo “Sloboda” i privrednici Tuzle staju iza FK “Sloboda”

Preuzmite sliku

Nakon jučerašnje ostavke predsjednika FK “Sloboda” Azmira Husića, predsjednik Skupštine FK “Sloboda” Kemal Kurević, donio je Odluku u skladu sa Statutom FK “Sloboda”, o imenovanju i sazivanju kolektivnog organa upravljanja klubom, koji će voditi FK “Sloboda” do sazivanja Skupštine Kluba, najkasnije u roku od 30 dana, na kojoj će biti izabran novi upravni odbor.

Predstavnici kolektivnog organa sastali su se sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i upoznali ga sa novonastalom situacijom i prvim mjerama koje će ovaj organ upravljanja klubom poduzeti.

FK “Sloboda” će nastaviti sa intenzivnim radom, sa ciljem ostvarivanja što boljeg rezultata. Trenažni proces se nastavlja, obaveze prema igračima će biti blagovremeno izvršene a od stručnog štaba i igrača se očekuje efikasna igra i dokazivanje ove efikasnosti već na prvoj narednoj utakmici. Zajednička konstatacija svih učesnika sastanka je, da je FK “Sloboda” iznad svakoga pojedinca, naš klub traje skoro 100 godina i uspješnost “Slobode” je u javnom interesu građana Tuzle. FK “Sloboda” je trenutno na 3. mjestu prvenstvene tabele i ima isti broj osvojenih bodova kao drugoplasirana ekipa.

Grad Tuzla, Sportsko društvo “Sloboda” i privrednici Tuzle, svojim punim kapacitetom staju iza FK “Sloboda”, kao iza jedne od najvećih vrijednosti Tuzle, navode iz Gradske uprave. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje