Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Grad Sarajevo i FK Željezničar potpisali Ugovor o finansijskoj podršci

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je u Vijećnici, zajedno sa gradskim vijećnikom Vedadom Deljkovićem, direktora FK Željezničar Mustafu Nurku i generalnog sekretara Faruka Brkovića. Ovom prilikom potpisan je Ugovor o finansijskoj podršci klubu koji ove godine obilježava stogodišnjicu osnivanja.

Grad Sarajevo kontinuirano podržava projekte Željezničara, njihovu Omladinsku školu, nastupe juniora u Ligi šampiona, seniorske timove, ali i infrastrukturne projekte koji poboljšavaju uslove na stadionu Grbavica za održavanje velikih međunarodnih i utakmica nogometne reprezentacije BiH.

– Sportski kolektiv sa bogatom tradicijom kao što je FK Željezničar to i zaslužuje – kazao je Skaka i svim igračima, stručnom štabu, Upravi kluba i navijačima Plavih u budućnosti poželio još bolje rezultate.

Nurko Je zahvalio gradonačelniku na prijemu i kontinuiranoj podršci sportu, jednom od najboljih načina kojim mladi ljudi doprinose promociji glavnog grada BiH, ali i cijele države, saopćeno je iz FK Željezničar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje