Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gotovo je: Messi (29) se oprostio od dresa Argentine (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najbolji strijelac Argentine svih vremena Lionel Messi je nakon što je izgubio još jedno finale sa reprezentacijom odlučio da je došao kraj nastupa za nacionalu selekciju.

Naime, nakon bolnog poraza od Čilea na penale u finalu Copa Americe (4:2), Messi je, sa samo 29 godina, najavio oproštaj od reprezentacije, prenosi Marca.

“Donio sam odluku. To to to, puno sam pokušavao, trudio se, ali tako se trenutačno osjećam. Jako je tužno da nam se to opet događa, a još sam ja promašio važan jedanaesterac. Trudio sam se tako mnogo, kako bi bio prvak sa Argentinom, ali jednostavno nije išlo”, priznao je strijelac 55 golova u reprezentativnom dresu.

Messi je za Argentinu igrao 11 godina te je sakupio 113 nastupa. Igrao je na četiri Copa Americe i tri Svjetska prvenstva. Izgubio je četiri finala i to na Copa Americi (2007, 2015 i 2016) i Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Messijev reprezentativni kolega i prijetelj Sergio Aguero je dodao da još nekoliko nogometaša razmišlja o povlačenju iz nacionalne selekcije.

“Ovo je najgora svlačionica u kojoj sam bio”, rekao je Aguero nakon poraza od Čilea i dodao da je među igračima Argentine vladala veća tuga nego “kada su izgubili u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu”.

Mediji u Južnoj Americi nagađaju da su Javier Mascherano, Lucas Biglia, Ever Banega, Ezequiel Lavezzi i Angel Di Maria nogometaši o kojima je Aguero govorio. (N1)


Messi announces international retirement by BhRefleX

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,