Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gošk porazio Željezničar na Grbavici

Preuzmite sliku

Nogometaši Goška pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Željezničara sa 2:1, u posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige BiH.

Pogodak za Željezničar postigao je Krpić u 85. minuti iz penala, dok su strijelci za Gošk bili Đajić u 27. i Ramić u 90. minuti iz penala.

Željezničar je tako priredio još jedno razočarenje svojim navijačima. Plavi sa Grbavice su nakon dva remija u nizu upisali poraz i tako izgubili korak za vodećim ekipama, Sarajevom i Zrinjskim.

Prvo poluvrijeme protklo je u izjednačenoj igri. Željezničar je od početka pokušavao doći do pogotka, ali bez ideje u napadu, dok su i gosti pokazali da u Sarajevo nisu došli da se brane. Igrali su otvoreno, a u pojedinim momentima su kontrolisali igru.

Prvu priliku Željezničar je imao u 4. minuti preko Blagojevića čiji udarac brani Kozić. Uzvratio je Kulović udarcem s 15 metara po zemlji, ali bez problema za golmana Željezničara.

Najveću priliku domaći su imali u 13. minuti kada Zec ne zahvaća loptu na samo pet metara od gola, nakon centaršuta Šehića.

Šest minute kasnije Hasanović je pokušao sa više od 30 metara, ali loptu ispod prečke “vadi” Kjosevski.

Ereiz u 24. minuti dolazi u priliku za gol, ali ne zahvaća najbolje loptu, dok u 27. minuti Đajić, nakon kornera Veje, najviše skače u šesnaesercu domaćih i glavom postiže gol.

Nakon primljenog gola Željezničar je svim snagama krenuo po izjednačenje. U 32. minuti Karamarko je zamalo pogodio vlastiti gol, a samo minutu kasnije udarac Bogićevića brani Kozić. Posljednju priliku Željezničar je imao u 45. minuti preko Šabanadžovića koji šutira pored gola.

U drugom poluvremenu domaći su sve snage usmjerili u napad, ali i dalje bez ideje i prilika. Gosti su se opredijelili za odbranu, a iz kontranapada su pokušavali da zaprijete golu, što im je zamalo i pošlo za rukom u 73. minuti, kada Kulović sa 18 metara šutira preko gola.

Deset minuta kasnije penal za Željezničar. Krpić je oboren u šesnaestercu gostiju, sudija je pokazao na bijelu tačku, a najbolji strijelac ekipe s Grbavice preuzeo je odgovornost u svoje ruke i snažnim udarcem postigao pogodak, svoj osmi u sezoni.

Do kraja su domaći bezuspješno pokušavali doći do pobjede, a u sudijskoj nadoknadi su imali dobru priliku, ali je golman Goška dobro odbranio.

U sudijskoj nadoknadi sudija Topalović dosudio je jedanaestarac za Gošk, a precizan sa bijele tačke bio je Ramić za veliku pobjedu ekipe iz Gabele.

Nakon 12 kola Željezničar zauzima treće mjesto na tabli sa 22 boda, pet manje od lidera Sarajeva i tri manje od drugoplassiranog Zrinjskog. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,