Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golovi sa utakmice Sloboda – Olimpic i izjave trenera (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas na stadionu Tušanj pred oko 4.000 gledalaca pobijedili ekipu Olimpica u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH rezultatom 2:1 i tako prekinuli neugodnu tradiciju dugu više od 14. godina.

Na samom početku se činilo da će tako biti i ovog puta jer su gosti iz Sarajeva već od 8. minute imali prednost od 1:0. Nesmotrenost domaće odbrane iskoristio je Stefan Preira koji preciznim udarcem sa preko 20 metara pogađa mrežu Slobode, golman Kenan Pirić bio je nemoćan.

Do izjednačenja Crveno-crni dolaze pred sami kraj prvog poluvremena preko Muhameda Mujića koji prisebnim udarcem šutira u neodbranjiv dio gola Olimpica. Na odmor se otišlo kod rezultata 1:1.

U nastavku susreta trener Slobode Husref Musemić pravi dvije izmjene, umjesto Krpića u igru uvodi Ahmetovića a strijelca Mujića na terenu zamijenio je Damir Mehidić.

Upravo nakon jednog prodora Mehidića u šesnaestercu faulira igrač Olimpica što je glavni sudija okarakterisao kao najstrožiju kaznu.

Siguran sa bijele tačko bio je Zajko Zeba koji preciznim udarcem matira golmana Olimpica i donosi Slobodi zlata vrijedna tri boda.

Trener Olimpica Mirza Varešanović nakon meča vidno nervozan u izjavi za medije je kazao da je ogorčen današnjim suđenjem. “Olimpic uvijek dobije crveni karton ili se protiv nas svira penal. Slobodi svaka čast al ovakvo suđenje je zaista sramotno” kazao je Varešanović.

Video izvještaj sa utakmice Sloboda – Olimpic kao i izjave trenera Varešenovića i Musemića možete pogledati u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,