Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Vidovića Sloboda na Tušnju zasluženo savladala Čelik (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon reprezentativne pauze, utakmicom između Slobode i Čelika danas je započelo deveto kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sloboda je protiv starog rivala danas na stadionu “Tušanj” slavila pobjedu rezultatom 1:0. 

Nakon početnog ispitivanja snaga, fudbaleri Slobode su preuzeli incijtivu na terenu. Preko Barbana, Pršeša i Vidovića Sloboda je pokušavala doći do vodstva, ali mreža gora Ružića je mirovala.

U 33. minuti sporna situacija na Tušnju izazvala je buru protesta. Fudbaleri Slobode su izveli korner, a nakon jedne gužve u šesnaestercu jedan od odbrambenih fudbalera gostiju je igrao rukom, ali je sudija Šehović pokazao da se igra nastavi.

Iako su fudbaleri Slobode pokazali više, prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0.

Fudbaleri iz Zenice, bolje su otvorili drugo poluvrijeme. U 54. minuti Beganović je izblokirao šut prema golu Vukliša.

Izabranici Zlatana Nalića u prednost su stigli u 58. minuti. Karamatić je startao na jednu loptu na koju je išao i Beganović, a sudija Šehović je na signalizaciju pomoćnika svirao kazneni udarac iz kojeg je bio precizan Vidović za vodstvo Slobode 1:0.

  • U 65. minuti nesvakidašnja situacija. Nakon što se sudario sa jednim fudbalerom Slobode, bizarno se povrijedio glavni sudija Admir Šehović, koji je napustio teren, zamjenio ga je četvrti sudija Adis Mulahasanović.

    Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, fudbaleri Slobode su osvojili izuzetno važna tri boda koja su ih rangirala u gornji dio prvenstvene tablice.

    U narednom kolu fudbaleri Slobode na Tušnju dočekuju GOŠK, dok Čelik na Bilinom Polju dočekuje Tuzla City. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje