Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Vidovića Sloboda na Tušnju slavila pobjedu nad Krupom (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Slobode danas je na Tušnju pred oko 4.500 gledalaca ugostila Krupu i na kraju slavila minimalnu ali zasluženu pobjedu od 1:0.

Tim Zlatana Nalića od prve minute kontrolisao je igru na terenu u prvom poluvremenu ali osim stative koju je pogodio Vidović nije bilo većih uzbuđenja.

U drugom poluvremenu domaći su nastavili sa dominacijom na terenu uz konstantan pritisak na odbranu gostiju.

U 65. minuti gosti izvode sjajan kontranapad šutirao je Dujaković ali golman Slobode uz pomoć stative spašava gol Slobode.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Sloboda prijeti preko Vidovića koji je uputio šut sa oko sedam-osam metara ali njegov udarac brani Kutić.

Presing Slobode isplatio se u 72. minuti kada radost domaćim navijačima nakon asistencije Livančića donosi Antonio Vidović koji pogađa za 1:0.

Posljednjih desetak minuta utakmice na Tušnju Sloboda je prvo preko Barabana, a zatim Vidovića i Livaničića imala priliku da udvostruči prednost ali gosti se uspijevaju odbraniti dok šut Livančića u posljednjim minutama odlazi preko gola.

Crveno-crni i ovu su utakmicu završili sa desetoricom igrača na terenu jer Hadžanoviću pokazan crveni karton.

Na kraju ipak zaslužena pobjeda Sloboda koja je sa nova tri boda te ukupnih sedam popravila svoje mjesto na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH. (Tuzlanski.ba | Foto: E.Selimović)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje