Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Salihovića Sloboda u prijateljskom susretu savladala Tuzla City (FOTO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj u Tuzli, danas je  odigrana generalka pred početak drugog dijela prvenstva između Slobode i Tuzla CIty-a. Golom Salihovića Sloboda je slavila pojedu rezultatom 1:0. 

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu priliku imao je Smajić koji loše šutira glavom nakon ubačaja Beganovića.

U 15. minuti pokušao je Ubiparip, ali Vukliš je odbranio njegov šut. Minutu kasnije, Alispahić je sjajno prošao dva nogometaša Tuzle City, pokušao ugroziti gol Tuzla City-a ali rezultat ostaje 0:0.

Do kraja prvog poluvremena Sloboda je imala terensku incijativu, ali je prvih 45. minuta okončano bez golova.

U drugom poluvremenu, publika na Tušnju najozbiljniju priliku vidjela je tek u 62. minuti. Nakon centaršuta Alispahića, Vidović šutira sa dva metra glavom, Fejzić je odbranio, potom Smajić šutira glavom, ali opet se istakao golman Fejzić.

Tuzla City je imala dobru šansu preko Kojića u 70. minuti, ali je šutirao malo pored gola.

Uspavanu publiku probudio je pogodak Crveno-crnih. U 80. minuti susreta centaršut Pršeša, Salihović koristi i glavom pogađa za vodstvo Slobode od 1:0, što je ujedno bio i konačan rezultat prijateljskog susreta na Tušnju.

  • Sloboda drugi dio sezone otvara u subotu gostovanjem kod Čelika, dok Tuzla City, također u subotu, na Tušnju dočekuje lidera na tabeli, ekipu Sarajeva.  (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje