Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Mehidića Sloboda zabilježila vrijednu pobjedu protiv Olimpica (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 26. Kola BHT Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode gostovali su kod ekipe Olimpica i u teškoj utakmici na stadionu Otoka uspjeli zabilježiti vrijednu pobjedu rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme obilježila je znatno bolja igra Olimpica čiji igrači su propustili nekoliko izglednih prilika za postizanje gola. Najizgledniju priliku propustio je Hebibović u 31. minuti susreta kada je izašao sam pred golmana Pirića, koji je sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Tri minute nakon izgledne prilike Olimpica, u 34. minuti Veselinović se našao u ozbiljnoj prilici da ugrozi gol Bandovića, najprije je pogodio stativu a odmah nakon toga i prečku protivničkog gola.

 U 40. minuti utakmice radost za navijače Slobode sjajnim udarcem donio je rezervista Damir Mehidić koji je tokom susreta zamijenio povrijeđenog Nemanju Stjepanovića. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnom prednošću Slobode.

U drugom poluvremenu otvorena igra na obje strane, fudbaleri oba tima stvarali su prilike ali bez ozbiljnije realizacije. Nakon povrede Stjepanovića u prvom poluvremenu, šef stručnog štaba Slobode, Husref Musemić morao je izvršiti još jednu prinudnu izmjenu obzirom da se nakon jednog duela povrijedio Ivan Kostić, kojeg je na poziciji stopera zamjenio Samir Merzić.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, fudbaleri Slobode minimalnom pobjedom od 0:1 osvojili su izuzetno vrijedna tri boda u nastavku borbe za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U narednom 27. kolu fudbaleri Slobode na stadionu Tušanj dočekuju Drinu iz Zvornika dok će fudbaleri Olimpica na stadionu Otoka ugostiti ekipu Širokog Brijega. (Tuzlanski.ba)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje