Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Maksimovića Slobodi tri boda protiv Zvijezde 09 (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode noćas su na Tušnju pred oko 3.000 gledalaca odigrali meč 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH u okviru kojeg su uspjeli da zabilježe pobjedu rezultatom 1:0 nad ekipom Zvijezde 09.

Već u uvodnim sekundama utakmice gosti su bili u prilici da povedu preko Đelmića koji je izašao sam pred golmana Lakića koji brani njegov pokušaj.

U nastavku je Sloboda pokušala prvo preko Muratovića, zatim i preko Bekrića iz slobodnog udarca da ozbiljnije ugorzi gol Manojlovića ali do promjene rezultata nije došlo.

Prvih pola sata meča na Tušnju uglavnom je protkelo bez većih uzbuđenja ukoliko se izdvoji pokušaj Martelata koji je okušao svoj udarac, međutim golman Zvijezde bio je siguran.

Sloboda uprkos većem posjedu lopte i terenskoj inicijativi u prvih 45 minuta utakmice nije uspjela doći do pogotka.

Početak drugog poluvremena donio je uzbuđenja na Tušnju. Zaprijetili su prvo gosti preko Đelmića koj je uputio sjajan šut ali golman Slobode Lakić sjajno interveniše i vadi loptu ispod prečke.

Radost domaće publike uslijedila je u 57 minuti kada se mladi Maksimović uspijeva osloboditi svog čuvara, a zatim šutira sa ruba šesnaesterca i dovodi Slobodu do prednosti od 1:0.

Nakon što je Sloboda došla do prednosti u nastavku meča publika na Tušnju bila je u prilici da posmatra dosta dinamičniju igru na obje strane.

Sloboda je u 83. minuti preko Bekrića bila u prilici da udvostruči prednost ali njegov pokušaj odbranio je golman Zvijezde.

Dvije minute prije kraja utakmice strijelac gola Maksimović je ponovo oprobao svoj šut, međutim ostalo je 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat zahvaljujući kojem Sloboda na svoj konto dodaje nova tri boda za ukupnih devet u šest odigranih utakmica.

U narednom kolu Sloboda će ponovo igrati na Tušnju ali kao gost jer će crveno-crni snage odmjeriti sa ekipom Tuzla Cityja(Foto: E.Selimović | Blicko Junior)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje