Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Livančića Sloboda sa 1:0 porazila Radnik u Bijeljini

Preuzmite sliku

U okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige fudbaleri Slobode gostovali u Bijeljini kod ekipe Radnika gdje su uspjeli ostvariti pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvijrme na gradskom stadionu u Bijeljini nije bilo toliko atraktivno za gledatelje, a razlog tome je i težak teren na kojem se igrala utakmica između Radnika i Slobode. Tako da se ne odmor otišlo kod rezultata 0:0.

U drugom poluvremenu Sloboda je zaigrala agresivnije i opasnije po ekipu Radnika što im se isplatilo u 74. minuti kada grešku u odbari Radnika koristi Toni Livančić i postiže pogodak za vodstvo Slobode od 1:0.

U nastavku Radnik je u nekoliko akcija imao priliku da izjednači rezultat ali je odbrana Slobode u svim sitacijama pravovremeno otklonila opasnost.

Sedam minuta prije kraja utakmice Vidović se našao u izglednoj prilici za postigne drugi pogodak za Slobodu ali njegov šut odlazi pored gola.

Sloboda je preko Beganovića imala dobru priliku da udvostruči prednost u 87. minuti, ali fudbaler Slobode je umjesto dodavanja odlučio se na udarac ka golu koji nije bio precizan.

U posljednjem minutu fudbaleri Radnika od glavnog sudije tražili su da dosudi jedanaesterac ali od svega domaći su izveli samo još jedan korner.

Tim Zlatana Nalića uspio je do posljednjeg sudijskog zvižduka sačuvati stečenu prednost i tako u ovom meču sasvim zasluženo osvajaju nova tri boda.

Sloboda nakon 18. odigranih kola zauzima 6 mjesto na tebeli sa 25 osvojenih bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,