Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Džeke BiH vodi protiv Italije

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi u Torinu protiv Italije nakon prvog poluvremena utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi udarac prema golu imali su Italijani kada je u 3. minuti za malo pored stative gola Ibrahima Šehića loptu poslao Fabio Kuagliarela.

Nakon kornera u 5. minuti najviši u skoku u šesnaetsrcu Italijana bio je Eldar Čivić, ali je njegov pokušaj glavom završio preko gola.

Opasan napad u 15. minuti počeo je Muhamed Bešić, ali je Edinu Višći lopta pobjegla u gol aut.

U 18. minuti Edin Džeko je istrčao kontranapad, odlično proigrao Edina Višću čiji šut je odrbana Italije izblokirala u posljednji čas.

Zaprijetili su “zmajevi” i u 20. minuti kada je Drako Todorović pronašao Edina Džeku, ali je kapiten BiH vrhom kopačke bio za malo neprecizan.

Bio je to period igre u kojem je dominirao bh. tim, pa je šut sa distance isprobao i Drako Todorović u 23. minuti, kao i Muhamed Bešić u 25. minuti.

  • Reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je u 33. minuti nakon maestralne akcije koju je započeo Muhamed Bešić. Petom je dodao za Edina Višću, a on još bolje u petercu Italije pronašao Edina Džeku koji pogađa za 1:0 i veliko slavlje oko 7.000 navijača na BiH na stadionu u Torinu. (Nezavisne)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,