Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golman Velsa nesmotrenom reakcijom postigao najbizarniji gol u kvalifikacijama

Preuzmite sliku

Golman nogometne reprezentacije Velsa Danny Ward napravio je nestvarnu grešku u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Češke kada je na početku drugog poluvremena loše primio loptu i pustio je da pređe gol-liniju.

Pomenuta situacija desila se u četvrtoj minuti drugog poluvremena kada je pri rezultatu 1:1 veznjak Velsa Aaron Ramsey oduzeo jednu loptu, a nakon što je vratio do svog golmana Dannyja Warda, nije mogao ni slutiti da će njegov saigrač napraviti veliku grešku, loše primiti loptu i na kraju postići autogol.

Činjenica, i dodavanje Ramseyja je bilo nešto jače, no jasno je da je ključna greška bila to što je Ward loptu pokušao primiti vanjskim dijelom stopala desne noge, iako mu je ona išla na lijevu, nakon čega mu je prešla preko noge i završila u golu.

Golman Velsa je čak bio blizu da izbije loptu iz gola, no opet je to pokušao uraditi vanjskim dijelom desne noge, nakon čega se lopta od stativu i njegovu nogu odbila u gol.

Velšani su na kraju ipak uspjeli osvojiti jedan bod i to zahvaljujući Jamesu koji je u 69. minuti pogodio za 2:2. U prvom poluvremenu su golove postigli Pesek na jednoj, odnosno Ramsey na drugoj strani.

Ward je, bez obzira na grešku, nakon utakmice dobio ovacije svojih navijača i sigurno je da će mu ovakva podrška mnogo značiti da što prije zaboravi ovaj autogol.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,