Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: Imao sam COVID-19

Preuzmite sliku

Gian Piero Gasperini, trener fudbaler Atalante otkrio je za italijanske medije da je prebolio COVID-19, a da je prve simptome zarazne bolesti osjetio na dan revanš utakmice s Valencijom u Ligi šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bergamo je bio jedan od epicentara pandemije u Italiji, a mnogi stručnjaci smatraju da je upravo utakmica osminefinala Lige šampiona, koja je igrana 19. februara na San Siru, bila jedan od glavnih uzroka brzog širenja koronavirusa. Naime, tada je u Milano doputovalo 40.000 navijača iz Bergama, a nakon toga su proslavili istorijsku pobjedu rezultatom 4:1. Atalanta je slavila i u revanšu igranom 10. marta u Španiji rezultatom 4:3 i plasirala se u četvrtfinale.

“Osjetio sam da sam bolestan dan prije utakmice u Valenciji, a poslijepodne na dan utakmice sam se osjećao još gore“, rekao je Gasperini za “La Gazzetta dello Sport“ i nastavio:

“Ako pogledate slike, nisam dobro izgledao na klupi. To je bilo 10. marta. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao groznicu, ali sam se osjećao kao da jesam. Svake dvije minute, prolazila su kola hitne pomoći, jer je bolnica blizu terena za trening. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomislio, šta će mi se dogoditi ako odem u tu bolnicu? Ne mogu sada ići, imam još puno toga za napraviti.“

Gasperini je kazao da se brzo oporavio bez pregleda u bolnici i da nije znao da je bio zaražen koronavirusom do prije deset dana kada je cijeli tim Atalante testiran.

“Onda sam u subotu, 14. marta, odradio najteži trening u posljednjih nekoliko godina. Sat vremena na traci za trčanje plus deset kilometara trčanja. Osjećao sam se snažno, divno. U trening kampu u Zingoniji ostao sam tri sedmice. Kada sam se vratio kući u Torino, poštovao sam socijalnu distancu sa suprugom i djecom“, otkrio je Gasperini.

Italija je jedna od zemalja svijeta koja je najpogođenija pandemijom novog koronavirusa. U toj zemlji je potvrđeno više od 230.000 slučajeva oboljenja COVID-19, dok je od posljedica preminulo 33.340 ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje