Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gdje je i čime se bavi legenda Liverpoola, Daniel Agger?

Preuzmite sliku

Sa samo 31 godinom napustio je profesionalni fudbal, ali zauvijek je ostao u srcima svih navijača Liverpoola.

Na vrhuncu karijere odbio je ponude nekih od najvećih evropskih klubova, a 2014. godine vratio se u Brondby. Agger je karijeru započeo u Rosenhaju, nakon kojeg potpisuje za Brondby, jedan od najvećih Danskih klubova.

U januaru 2006. godine za 6,8 miliona eura potpisao je ugovor s Redsima, te postao najskuplji danski nogometaš. Samo u Premiershipu za Redse je nastupio u 175 navrata tokom 12 sezona, koliko je proveo u Liverpoolu.

U sezoni 2013/2014 odbio je ponudu Barcelone za njegove usluge.

Prije pet godina osnovao je The Agger Foundation, koja pomaže djeci u nevolji, a finansirao je i reprezentaciju beskućnika Danske – kako bi mogli otići na Svjetsko prvenstvo.

Iste godine kada je završio karijeru – sa suprugom se preselio u Španiju, u Marbellu gdje uživa u igranju golfa i vožnji motora. Ima i nekoliko biznisa ‘sa strane’, od butika kojima upravlja zajedno sa svojom suprugom, firme koja se bavi vodoinstalaterskim poslovima – ali i nekoliko tattoo studija. Investirao je novac u Tattoodo.com, zajedno sa svojim bratom, Christianom Stadilom (vlasnikom Hummela), kao i Amijem Jamesom – slavnim tattoo umjetnikom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,