Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Futsaleri BiH priliku za prve bodove u kvalifikacijama za SP 2024 traže večeras u Brnu

Preuzmite sliku

Futsal selekcija Bosne i Hercegovine večeras će u Brnu (19.00 sati), u okviru 2. kola Grupe 3 glavne kvalifikacione runde za Svjetsko prvenstvo 2024. godine, igrati protiv Češke Republike.

Puleni bh. selektora u subotu su neočekivano u 1. kolu poraženi na domaćem terenu, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, od selekcije Armenije rezultatom 3:4 (2:1).

Golove za bh. tim u tom su meču postigli Davor Arnautović (1.), Nikita Khromykhov (6., autogol) te golman Darko Milanović (37.). Protiv Armenaca se povrijedio Blago Gašpar, a Josip Sesar je zaradio crveni karton.

-Česi su iskusnija ekipa od Armenije, ali su malo sporiji i to bi mogla biti naša šansa. Moramo hrabro ući u tu utakmicu i nadoknaditi bodove koje smo izgubili večeras – kazao je nakon subotnje utakmice protiv Armenije za službenu stranicu N/FSBiH selektor Krezo.

Napomenuo je kako su njegovi puleni iskazali borbenost u subotnjem porazu te da su dali sve od sebe, “koliko su mogli u ovom trenutku”, kao i da bi neriješen ishod bio najpravedniji.

Zbog privatnih obaveza za ova dva meča nisu pozvani Bilal Jelić (ženidba), Sabahudin Petak (obaveze na poslu) te Amer Džindić (polaže za vizu u Njemačkoj).

BiH je polovinom decembra prošle godine protiv Češke igrala prijateljski meč na turniru u Slovačkoj u kojem je poražena s 3:5.

Uzvratni mečevi na programu su krajem februara i početkom marta naredne godine, a u elitnu grupu plasman će izboriti pobjednici 12 skupina, zatim četiri najbolja drugoplasirana tima, dok će preostalih osam drugoplasiranih svoju priliku za preostala četiri mjesta tražiti kroz baraž. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje