Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare u Lukavcu: Ovako je to izgledalo nekada (FOTO)

Fukare na gostovanju u Lukavcu
Preuzmite sliku

U nedjelju, 14.10.2012. godine, na stadionu Jošik u Lukavcu odigrat će se derbi susret 10. kola Prve nogometne lige F BiH.

Fukare na gostovanju u Lukavcu

Nakon 12. godina FK Sloboda – Tuzla ide u goste FK Radničkom – Lukavac, što svakako obećava dobru sportsku predstavu kako na terenu, tako i na tribinama.

Radnički i Sloboda posljednju zvaničnu utakmicu odigrali su 22.04.2000. godine u Lukavcu, u okviru 27. kola tadašnje Premijer lige BiH. Tuzlaci su u ovoj utakmici slavili pobjedu od 1-0, a FK Radnički je u sezoni 1999/2000, kao četrnaestoplasirana ekipa, ispao iz Premijer lige BiH.

fukare-lukavac1

Utakmice ovih timova, odnosno tzv. “komšijski derbi”, uvijek su privlačili pažnju sportske javnosti. Što se predstojeće utakmice tiče, u oba tabora vladaju optimizam i želja za pobjedom. Iako je nekada kvalitet timova bio mnogo bolji u odnosu na današnji, ipak nadamo se dobroj sportskoj predstavi na stadionu Jošik.

fukare-lukavac31

Iz jednog članka kojeg smo objavili prije izdvajamo i jedan pasus navijača koji nam je ispričao upravo navijanje koje datira iz poslijeratnog vremena kada su nastale i ove fotografije: “A tek ti derbiji protiv Gradine, pa se prisjetim i njihovih TIFO hitova: “Danas je nedjelja, danas igra Gradina, ko ne voli Gradinu, neka pusi kar*nu”, pa ono pleme iz Lukavca koje je sebe nazivalo Hu-Ha navijačima, pa famozna ekskurzija do Lukavca, naravno pješke. Veliki dio mene se raduje što ćemo ponovo pokrenuti akciju TIFO-pješačenje do zdravlja Tuzla-Lukavac, možda magistralom a ne preko Bistarca. Bilo je tu i gostovanja u Ziga Zage Banoviće, ma bilo je svega.”

fukare-lukavac4

Utakmica se igra 14.10 (Nejdelja sa početkom u 15:00h na stadionu “Jošik” u Lukavcu.

FOTO: Fukare – Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: