Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare Tuzla: Protiv Olimpica na Tušnju će biti paklena atmosfera

Preuzmite sliku

Dugo vremena navijači Slobode nisu zapamtili bolji prvenstveni start FK Sloboda uz lepršavu i borbenu igru svih fudbalera.

Deset odigranih kola i 19 osvojenih bodova uz samo jedan poraz na otvaranju sezone u Zenici protiv Čelika, trebalo bi da su garancija ispunjenog Tušnja do posljednjeg mjesta.

Međutim, domaće utakmice Slobode na Tušnju jedva da prati više od 2.000 gledalaca. Svi se pitaju kako je moguće da dok je Sloboda pod vodstvom legendarnog Ćire Blaževića igrala Prvu ligu Federacije BiH tražila se karta više a danas kad su u samom vrhu Premijer lige BiH posjeta nije zadovoljavajuća.

Istina, cijene ulaznica nisu više iste. Možda je nekome previše izdvojiti 10 odnosno 7 KM za kartu u to ne želimo da ulazimo, iako ćemo podsjetiti da je UO FK Sloboda prije početka sezone u prodaju pustio sezonske ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 50 KM.

Posebna priča su najvatreniji navijači “Fukare” Tuzla, koji su bez obzira na sve okolnosti uvijek uz svoj klub bilo da Sloboda igra kući ili u gostima.

Iako Sloboda uz FK Sarajevo u dosadašnjem dijelu sezone ima najveću posjetu mnogi smatraju da to mora i može bolje.

Osvojeni bod u Širokom Brijegu podigao je na noge sve ljubitelje fudbala u Tuzli koji jedva čekaju naredni meč kada će Crveno-crni ugostiti Olimpic koji je večeras u posljednjem meču 10. kola BHT Premijer lige BiH na svom stadionu igrao bez golova protiv ekipe Doboj Kakanj.

Najvatreniji navijači Fukare Tuzla na društvenim mrežama najavljuju da će protiv Olimpica na Tušnju biti paklena atmosfera. Ovo bi ujedno mogao biti i najgledaniji meč na Tušnju u dosadašnjem dijelu sezone.

Obzirom da će u timu Husrefa Musemića pravo nastupa imati prvi strijelac kluba Mersudin Ahmetović može se očekivati dobra fudbalska predstava. Utakmica između Slobode i Olimpica igra se u subotu na stadionu Tušanj od 15:30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,